Albert Heijn voorziet beach scholieren van gezonde voeding! 

Tijdens Amstelveen Beach vormen de vier beachcourts van maandag 19 tot en met donderdag 22 juni overdag het toneel voor beachsport clinics. Maar liefst 1.200 scholieren van Amstelveense scholen maken die dagen kennis met de beach-varianten van volleybal, rugby, handbal en korfbal. Amstelveense sportverenigingen en AmstelveenSport werken samen en voorzien de leerlingen van een uitgebreid programma van de diverse beachsporten. Niet alleen delen ervaren trainers tips & tricks ook spelen de leerlingen een aantal wedstrijden en leren de basisbeginselen van een beachsport. Gedurende de dag wordt er telkens gewisseld van veld en zo maken de leerlingen kennis met de verschillende beachsporten. Een geweldige manier voor verenigingen om de beach variant van hun sport te laten zien en voor de leerlingen om in aanraking te komen met de diverse sporten.  

Bij een dergelijk sportief programma hoort natuurlijk gezonde voeding. AmstelveenSport is een samenwerking aangegaan met Albert Heijn. De supermarkt voorziet alle leerlingen die op de beachcourts op het Stadsplein komen sporten van water en fruit!  Dit vanuit de gedachte van het gezonder maken van de leefomgeving voor jongeren. Het vaker maken van een gezonde keuze als het om eten en drinken gaat, is eenvoudiger als het aanbod gezond is. AmstelveenSport is dan ook blij met deze bijdrage van Albert Heijn aan Amstelveen Beach. 

Gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor de sportprestaties van kinderen. Het levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde levensstijl, het verbindt mensen met elkaar en draagt bij aan een beter klimaat en daarmee een duurzame samenleving.