Zaterdag 15 t/m donderdag 27 juni 2024

Amstelveen in teken van beachsport; 12 dagen top- en breedtesport op Stadsplein

Van 15 tot en met 27 juni vindt AmstelveenBeach plaats. Na het succes van vorig jaar is het evenement een keer zo lang geworden. Met sport, muziek en een terras brengt AmstelveenSport de sfeer van een sportief festival naar het Stadshart. Naast clinics en activiteiten voor amateursporters, tonen dit jaar ook topsporters wat ze kunnen, tijdens Queen & King of the Court.

Het beachsportevenement in Amstelveen bestaat al zo’n twintig jaar, maar het raakte verwaterd. In 2023 werd het nieuw leven ingeblazen door AmstelveenSport met projectleider Sven Vismans. “Het organiseren van AmstelveenBeach past precies binnen mijn straatje. Mijn ouders organiseerden in 1999 de eerste editie,” vertelt Vismans. “Dit jaar is het gelukt om het eredivisie beachvolleybal toernooi Queen & King of the Court naar Amstelveen te halen. Als Nederlands kampioen beachvolleybal ben ik hier bijzonder trots op.” Ook Tom van Steenis is in zijn nopjes. Hij is niet alleen vanuit zijn werk bij Sportworx betrokken bij de eredivisie voor beachvolleyballers; ook speelde hij samen met Vismans internationale beachvolleybaltoernooien. “Het is mooi om samen met Sven de top van het beachvolleybal te laten zien in Amstelveen.”

CLINICS
Vorig jaar kon Amstelveen zes dagen genieten van zijn eigen stadsstrand. Nu blijft het zand twaalf dagen liggen. “Dat betekent dat we meer ruimte hebben in de programmering. Er kunnen bijvoorbeeld meer clinics worden gegeven aan schoolkinderen. Vorig jaar deden zo’n 1.200 leerlingen mee, dit jaar mikken we op 2.000. De lessen worden verzorgd door Amstelveense verenigingen,” vertelt Vismans.

TOPSPORT
Ook is er ruimte voor topsport, met Queen & King of the Court. “Dit is een relatief nieuwe discipline binnen volleybal,” legt Van Steenis uit. “Hierbij spelen vijf teams tegelijkertijd op één veld. Ze wisselen constant door. Het team dat overblijft, mag zich King of Queen van het veld noemen. Het is een heel dynamische vorm van beachvolleybal. Het spel ligt geen moment stil. Dat maakt het nog aantrekkelijker voor de toeschouwer.” De Kings komen 22 juni in actie, de Queens op 23 juni.

VRIMIBEACH
Nieuw is ook het VriMiBeachtoernooi op 21 juni. “Dat is voor teams met vier tot zes personen. Deze sportieve vrijdagmiddagborrel begint om 17.00 uur. Het toernooi is inclusief eten, dus prima geregeld. Vanaf 21 uur kun je bij Bar Dixie kijken naar de EK wedstrijd Nederland- Frankrijk. Wie wil dat nu niet?”

ORANJE KICK-OFF
Om iedereen in de oranje stemming te brengen, organiseert AmstelveenSport op 16 juni het Oranje EK Kick-Off Festijn met oud-Hollandse spelletjes. Om 15.00 uur begint de eerste EK-wedstrijd voor Nederland, tegen Polen.

VERBINDING
Het programma voor de twaalf dagen zit behoorlijk vol, maar er is ook ruimte voor spontane spelletjes. “Dat zag ik vorig jaar ontstaan. Mensen die elkaar niet kenden, gingen met en tegen elkaar spelen. Zo zorgt sport voor verbinding. Dat is wat je wil,” aldus Vismans.

De officiële opening is op zaterdag 15 juni om 12.00 uur. Naast bovenstaande onderdelen staan ook SportExperience, Yoga, BeachBadminton, Bedrijven Toernooi, BeachPickleBall, Horeca Toernooi, KidsFestival en meer op het programma. Zie voor meer info en inschrijven: amstelveenbeach.nl.

Sven Vismans en Tom van Steenis in actie.  - Foto: Pim Waslander
Sven Vismans en Tom van Steenis in actie.  – Foto: Pim Waslander 

Meer nieuws

AmstelveenBeach
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid nieuwe partner AmstelveenBeach
vrij-sporten-8
Programma voor iedereen van alle leeftijden
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
Amstelveen in teken van beachsport; 12 dagen top- en breedtesport op Stadsplein
borgersmith_nieuwe-sponsor
BorgerSmith verwelkomt als sponsor
Accuraat Verhuur sponsor Centercourt
Accuraat Verhuur sponsor van het Centercourt van AmstelveenBeach 
AmstelveenBeach-top-en-breedtesport
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Overzichtsfoto-web
Amstelveen Beach onder tropische omstandigheden van start
AmstelveenBeach
Vaneman: Lokaal welzijn door beweging!
beach-bootcamp-autoband
Stadsplein verandert zes dagen lang in tropisch strandparadijs
vismans-beach-1132x670-1-1024x606
Groots beachvolleybal-evenement keert terug naar Stadsplein